dinsdag 22 mei 2012

"Geen vuile was buiten hangen"



Politie zoekt nog naar 'bikiniman'

Publicatie: vrijdag 26 juli 2002 - 23:00
UITWIJK - De politie is nog op zoek naar de man die woensdagmiddag,gekleed in een bikini, foto's van zichzelf wilde maken in de Hervormde Kerk van Uitwijk.
Volgens dominee Van den Houten, die
de man betrapte, heeft de zogenaamde
fotograaf hulp nodig. De dominee wijst
een grap van de hand. Volgens hem was
de situatie daarvoor te serieus. 

Van den Houten wil graag weten wat de
man van plan is met de foto's die in
zijn monumentale kerkje zijn gemaakt.

Zoals uit bovenstaand persbericht blijkt zorgt de actie in de kerk voor media aandacht. Dat hele kleine Uitwijk, waar niemand van heeft gehoord, wordt ineens benaderd door RTL zenders en Man bijt hond. Om op deze manier in het nieuws te komen ten koste van een persoon wijzen we van de hand.
Toch komt op een dag Omroep Brabant opnames maken van Uitwijk en haar kerk ivm een serie die ze maken over de historie van de streek. Een grote camera, microfoon, regisseur, camera- en geluidsman installeren zich op het pleintje voor de kerk naast ons huis. Geweldig interessant natuurlijk voor ons jong gezinnetje, we staan er met ons neus bovenop. Het is heel leuk om te zien hoe de opnames gemaakt worden. De presentator loopt met zijn lange benen in een enorm tempo door het dorp, de kerk in, de trap op tot bovenin waar de klok hangt. Ondertussen weet hij ook nog een heel verhaal te vertellen, zonder te hijgen.
En dat doet hij niet één keer, maar verschillende keren, met steeds dezelfde tekst en gebaren. Echt fascinerend wat er allemaal gebeurt.
Merel speelt onbewust figurant in het stuk, want ze rijdt op haar tractortje door het beeld op de film.
Nico krijgt ook een bijrolletje; hij mag de schakelaar bedienen zodat de klok op het juiste moment begint te luiden. Tussendoor drinken we koffie met de crew. Het zijn hele gezellige en aardige mensen.
Omdat deze mensen alles om hen heen filmen, kijk ik nog eens kritisch naar onze tuin en vind het toch wat gek dat daar de was in het zicht hangt te wapperen.
Ik vraag aan buurvrouw Ien vd Nat of ik daar onze kleren en lakens aan de waslijn mag hangen.
Maar wat hangt er uiteindelijk te wapperen op de film over Uitwijk.... juist onze was bij de buren!!
Sorry Ien, gelukkig was 'ie wel schoon!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten