woensdag 9 mei 2012

vreemde kerkganger


Het is heerlijk om ook buiten de kerkdiensten even in de kerk plaats te nemen. De rust en stilte die er van het oude gebouw uitgaan is weldadig. Zo komt het regelmatig voor dat we toeristen, die tijdens een fietstocht bij de het kerkgebouw stoppen binnen laten om ze ook de binnenkant te laten bekijken. Het is leuk om een rondleiding te geven en zo wat te kunnen vertellen.
Op een dag loopt buurvrouw Ien van der Nat bij ons binnen om te zeggen dat ze de deur van de kerk heeft opengemaakt voor een meneer die het monumentale gebouw graag wil bekijken en wat foto's maken. Ze vertelt dat hij al even binnen is en of wij het ook in de gaten willen houden. Nico gaat na verloop van tijd even poolshoogte nemen om de betreffende meneer misschien nog wat te kunnen laten zien en informatie te geven. Wanneer hij van achterin de kerk binnenstapt signaleert hij de man met zijn fototoestel voor de preekstoel. Hij maakt echter geen foto's van het kerkinterieur, maar van zichzelf gekleed in roze lingerie!! Nico is helemaal verbouwereerd en loopt op de man toe met de vraag wat hij daar aan het doen is!! De man trekt gehaast wat kledingstukken aan en maakt zich zo snel mogelijk uit de voeten.
Ondertussen holt Nico ook naar buiten en roept tegen mij “Bel de politie!” Vervolgens rent hij achter de man aan die zich op èèn sok verder uit de voeten maakt. Het is zo'n absurde situatie, de dominee hollend achter een half ontklede man. Tegen de tijd dat de politie arriveert is de “vogel” gevlogen en zijn wij aan het bijkomen van de consternatie.
Liesbeth vd Nat heeft het nummer van de auto nog gauw opgeschreven en zo heeft de politie deze zaak toch nog kunnen uitzoeken en de man een boete opgelegd van 150 euro.
Om het beeld van deze vreemde kerkganger kwijt te raken heeft Nico wel een aantal preekbeurten nodig. Voor alle mediabelangstelling heeft hij bedankt en zo keert gelukkig de rust weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten